Arna og Åsane Røde Kors samlet inn kr. 130.000.- til Haiti på kjøpesentre i Arna og Åsane

 Personen fra Røde Kors er Karsten Torvanger  som er med i  Hjelpekorset og hjelpeleder i  Barnas Røde Kors.

 Vedkommende som gir penger er Ingvild Ygre  Herland.

 Bildet er tatt utenfor Spar Kjøp.

Arna og Åsane Røde Kors hadde lørdag en innsamlingsaksjon til katastrofen på Haiti.

Hele Lokalforeningen mobiliserte til denne dugnaden, og det møtte personer fra Barnas Røde Kors, Røde Kors Ungdom, Hjelpekorset og Besøkstjenesten. Innsamlingen foregikk på flere større og mindre kjøpesenter i Åsane og Arna, samt at noen bøsser som ble plassert på ulike Rema 1000 butikker i bydelene. 

De fleste kundene som stoppet og ga penger var positive til denne innsamlingsaksjonen, og syntes Røde Kors gjorde en god jobb både internasjonalt og lokalt i bydelene våre.  Ulike nyhetsoppslag om Røde Kors de siste ukene gjorde derimot sitt til at noen kom med kritiske spørsmål, som bøssebærerne besvarte på en høflig og god måte.

Resultatet etter grovopptellingen lørdag kveld, viser at det ble samlet inn kr.130.000,- (kr.93.000,- i Åsane, kr.31.000,- i Arna og kr.6.000,- på Rema butikkene) noe Røde Kors er meget godt fornøyde med.

Røde Kors vil rett en stor takk til alle som har gitt sitt bidrag i bøssene og rose sentrene som på kort varsel ga de lov til å samle inn penger på deres områder. Uten senter- og butikkledelsenes positive velvilje, ville ikke Røde Kors kunne klart å samle inn så mye penger på så kort varsel.

Geir Langeland og Sven Erik Mjelde som var ansvarlig for innsamlingen kan garantere at alle pengene som ble samlet inn vil bli overført til moderorganisasjonen Norges Røde Kors for bruk til nødhjelpsarbeidet.

Tekst/foto : Geir Langeland (korpsleder Arna og Åsane Røde Kors)

Personen fra Røde Kors er Grethe fra Besøkstjenesten. Mamma Gry i bakgrunnen.

Barnet som gir er Mathilde Rosenvinge Andersen (3 år).

Bildet er tatt på Åsane Senter.